het wereldhuis deze zomer

Wordt helpen illegaal?
Juli 2011; de plannen om illegaliteit strafbaar te stellen vullen de kranten. Minister Leers zet in op harde taal en voorziet een ‘ontwrichting van de samenleving’ veroorzaakt door onze wereldhuis bezoekers –migranten zonder verblijfsvergunning. Leers geeft de voorkeur om met boetes voor illegaal verblijf te werken. Hoge boetes die deze migranten niet kunnen betalen. Hoe het beleid concreet zal uitpakken is nog niet duidelijk.

De hulp aan ongedocumenteerden wordt niet illegaal, zoveel lijkt op dit moment duidelijk. Duidelijk is echter ook dat de kou nog niet uit de lucht is. Migranten zonder papieren worden in het nauw gedreven. Dit is niet alleen slecht voor henzelf, maar ook voor onze samenleving in het geheel. We willen er niet aan denken dat mensen niet meer naar een dokter durven te gaan of naar de politie, wanneer zij slachtoffer van een straatroof of mensenhandel zijn geworden. Daarom zal het wereldhuis zich blijven uitspreken tegen het strafbaar stellen van illegaal verblijf!

Dankzij de betrokkenheid van onze vrijwilligers, vrienden en donateurs, hebben we het afgelopen jaar een gastvrij huis kunnen bieden aan vele mensen. Het was een mooi jaar, volop cursussen, activiteiten, bijeenkomsten en ontmoetingen. Deze zomer gaat voor het eerst ook de wereldhuis summer school van start, met leuke activiteiten en scholing voor onze bezoekers.

Tot ziens na de zomerperiode!
Een hartelijke groet,
het wereldhuis team
Evelyn, Manuel, Federica, Romy, Nailda,
Sahr John, Iwan, Angela, Marcus,
Robin, Joke, Cor en Marion

About wereldhuis

Het wereldhuis is a center for information, counseling, education and culture for undocumented migrants