Groene Boulevard 24 May

Dear people of the Wereldhuis, join us at the Groene Boulevard! We are here with drinks, food, music, discussion and information!
Program (in Dutch)

Festival De Groene Boulevard
Straatfeest voor een fijne leefomgeving met gezonde lucht!

Zet je bankstel op de stoep en doe mee aan de leukste huiskamer van Amsterdam! Probeer de nieuwste elektrische gadgets, laat je kinderen schminken, restaureer je oude meubilair, versier je fiets, plant een anti-fijnstofplantje. Proef van de smakelijkste gerechten met liefde gemaakt door bevlogen koks. En natuurlijk ontbreekt het niet aan goede muziek.

Leven op een fijne, mooie en inspirerende plek met schone lucht om gezond op te groeien, dat wil iedereen. Bewoners langs de Wibaut-as organiseren daarom een gezellig, leuk, creatief, cultureel en duurzaam festival. Met en voor elkaar. Bewoners, bedrijven, culturele instellingen en scholen vertellen op straat over het belang van gezonde lucht, aan elkaar en aan de wereld.

Festival De Groene Boulevard laat op 24 mei zien wat de Weesper- en Wibautbuurten aan mooie, culturele, educatieve en groene initiatieven hebben.

Samen maken we van het J.D. Meijerplein en de hoek Tweede Oosterparkstraat-Wibautstraat een huiskamer waar een zondagmiddag lang gedronken, geschilderd, gegeten, ontdekt, bekeken, gespeeld, geluisterd, geknutseld, gemusiceerd, geschminkt en geplant kan worden.

Wat: Festival De Groene Boulevard & NeighbourFood Market
Wanneer: Zondag 24 Mei
Waar: J.D. Meijerplein en de hoek Tweede Oosterparkstraat-Wibautstraat
Aanvang: 12.00-18.00u
Entree: Gratis

Greep uit het programma:
12.00-15.00: De Grote Groene Huiskamer: Zet je bankstel, tafel, stoel op de stoep en drink een kopje thee met je buren!

12.00-18.00: Kinderactiviteiten en workshops: schone luchten schilderen, schminken, mondkapjes versieren, recyclespullen labyrinth, skate-workshop, luchtkussenloop, houten skelterraces en nog veel meer!

15.00: Rondje Wibaut-as: hardlopen, skaten en fietsen voor gezonde lucht in een lange slinger van het JDMeijerplein tot de hoek 2e Oosterparkstraat en weer terug.

12.00-18.00: NeighbourFoodMarket & duurzame markt met muziekpodia en sprekers over duurzaamheid. Lekkere hapjes en drankjes, goede muziek en inspirerende sprekers.

12.00-18.00: Fietsplein met NK Slowbiking en fietstentoonstelling Pedal Power van Amsterdamfietsmuseum.

Achtergrond informatie:
De lucht op de Wibaut-as is een van de ongezondste van A’dam: Op sommige plekken is de uitstoot wel 6 de norm die de Wereld Gezondheidszorg als gezond ziet! Op de Wibautstraat is hij 4 keer de norm, op de Weesperstraat is hij 5,5 keer de norm en op de Valkenburgerstraat wel 6 keer deze norm. Terwijl onze kinderen er spelen, fietsen en wij er joggen!

Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid en wat kan eraan gedaan worden? Festival De Groene Boulevard geeft antwoord op je vragen. Het laat op creatieve, gekke en inspirerende manieren zien wat je zelf kunt doen voor een gezondere leefomgeving.

Uiteenlopende activiteiten: De festivalactiviteiten maken bezoekers bewust van de luchtkwaliteit op de Wibaut-as. Het betrekt het bij de situatie en insprireert hen om mee te helpen om deze te verbeteren.

Samen inspireren we beleidsmakers om actie te ondernemen: We spreken met deskundigen en beleidsmakers. Heb je vragen op het gebied van luchtkwaliteit en de oplossingen ervoor? Dan kun je deelnemen aan deze gesprekken en spreken de politiek aan om met oplossingen voor de verbetering van de luchtkwaliteit en leefomgeving te komen.

Doelstellingen en langer lopende projecten: Wij zijn alvast begonnen met het aanleggen van groene daken en buurttuinen in deze buurt, minder auto te rijden, de auto te delen of elektrisch te gaan rijden. Met alle partners van het festival bekijken we de mogelijkheden om CO2-uitstoot te reduceren zodat de Wibaut-as ieder jaar een stukje gezonder wordt.

De Groene Boulevard
06 10102869
www.degroeneboulevard.com
F: De Groene Boulevard
T: #groeneboulevard

About wereldhuis

Het wereldhuis is a center for information, counseling, education and culture for refugees out of procedure / undocumented migrants