GEZOCHT: DOCENTE NEDERLANDS VOOR MOEDER-KIND PROJECT

HET WERELDHUIS IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE DOCENTE NEDERLANDS!

FUNCTIEOMSCHRIJVING… Je geeft lessen Nederlands aan de bezoekers van het wereldhuis: een community centrum voor ontmoeting, cultuur en informatie voor ongedocumenteerde migranten. Als docent ‘Nederlands als tweede taal’ geef je één keer per week les aan een klein groepje van 4 tot 6 vrouwen. Deze les is op de wekelijkse vrouwendag, op donderdag, van 17:00 tot 18:30 uur. De vrouwendag wordt bezocht door een kleurrijk groep vrouwen met en zonder papieren, uit landen zoals Ghana, Togo en Nigeria maar ook door Amsterdammers. Tijdens de vrouwendag vinden verschillen de activiteiten plaats voor een door vrouwen, zoals yoga, creatieve workshops en trainingen gericht op informatie rond de rechten van ongedocumenteerden.

Deze Nederlandse les is onderdeel van een moeder-kind project, voor de ondersteuning van alleenstaande Afrikaanse moeders zonder papieren. Deze vrouwen hebben een achtergrond als vluchteling of als slachtoffer menshandel.

We zoeken enthousiaste mensen die het een uitdaging vinden om zelfstandig de lessen voor te bereiden voor deze groep vrouwen!

WAT VRAGEN WIJ? Ten eerste: Volop motivatie en enthousiasme om in een multiculturele en informele vrijwilligersorganisatie zelfstandig les te geven aan een heel levendig en diverse groep vrouwen. Een achtergrond in het werken met vrouwen in een multiculturele en informele setting is dan ook gewenst. Ervaring met het werken als docent of met het geven van voorlichtingen is een pre, maar niet noodzakelijk. Je werkt graag met mensen die een heel andere achtergrond hebben dan jezelf. Je kunt zelfstandig inhoud geven aan het leertraject van de cursisten en je staat stevig in je schoenen. Tot slot vragen we vragen we een verbintenis voor minimaal een half jaar.

INTERESSE? Stuur een mail naar Federica via info@wereldhuis.org, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek!

About wereldhuis

Het wereldhuis is a center for information, counseling, education and culture for undocumented migrants