Creative Agency

spoon-and-tieWe don’t imitate, We create!

In het Wereldhuis (her)ontdekken Amsterdammers zonder papieren hun talenten. Hier worden ze sterker. Sommige vluchtelingen gaan samenwerken en vormen collectieven; delen hun kennis en inzicht, ook met Amsterdammers met papieren.

Een diverse groep mensen is de drijvende kracht achter het nieuwe collectief: World House Creative Agency (WHCA) samen ontwikkelen ze ‘Home and Fashion products’.
Vanuit creatie en counseling wordt gewerkt aan het ondersteunen van collectieven in het Wereldhuis. Om mensen in hun kracht te zetten en om te streven naar een duurzame verbetering van hun situatie, zowel mentaal als maatschappelijk. Door ze de gelegenheid te bieden samen te werken – dingen te maken –  willen we de positie van mensen zonder geldige papieren versterken. Het collectief WHCA zet de kennis en ambachten van deelnemers in. Creatieve zelfstandig ondernemers werken samen en er worden relevante producten gemaakt. “The sum is greater than it’s parts: That’s the principle we act upon.”

WHCA heeft haar eerste producten tijdens de Local Goods Market gepresenteerd, in de Markthallen, in Amsterdam West, 27 Februari 2016. Het was een groot succes! De groep is bezig met een productlijn op te zetten en wordt daarin geadviseerd door Amsterdammers met papieren. Op onze Facebook pagina kan je de laatste activiteiten volgen.

Nieuws van februari 2017! Dankzij de inspirerende 3 daagse workshop ‘Business Boost Camp’ van Delitelabs, Makers Unite en Social Start werkt de Creative Agency aan een zelfstandige structuur. De komende maanden gaan we dit concept verder uitbouwen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren