Ben jij de taalcafé-vrijwilliger die we zoeken?

We zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om een taalcafé op te zetten, tijdens onze open huis-middagen. Tijdens dit taalcafé kunnen mensen op een informele wijze oefenen met de Nederlandse taal – en ook elkaar leren kennen!

Taalcafé vrijwilliger
Als taalcafé vrijwilliger kom je een middag in de week langs om in onze huiskamer mensen actief te betrekken bij een tafelgesprek, tijdens het ‘taalcafé.’ Hierbij leren mensen op informele wijze de taal – en ontstaat er een ontmoeting en dialoog tussen de bezoekers.

Je ontwikkelt en begeleidt dit taalcafé tijdens de open huis middagen voor de bezoekers van het wereldhuis: een centrum voor empowerment en ondersteuning voor en door vluchtelingen en ongedocumenteerde migranten. Je vindt het een uitdaging om dit taalcafé te helpen vormgeven. Ervaring met het werken met groepen is gewenst. Je werkt graag met mensen die een heel andere achtergrond hebben als jezelf. Je bent creatief en sociaal vaardig, je hebt een actieve houding. Tot slot vragen we een verbintenis van minimaal 3 maanden.

Wij bieden
Het Wereldhuis is een unieke plek, waar veel culturen en verhalen bijeen komen, waar het eigen initiatief en de ideeën van onze bezoekers en vrijwilligers leidend zijn. Wekelijks hebben we ruim 400 bezoekers over de vloer. Er zijn ruim 60 enthousiaste vrijwilligers werkzaam.

Je kan een bijdrage leveren aan de empowerment van ongedocumenteerde migranten, door jouw kennis van de Nederlandse taal op een creatieve wijze met hen te delen. Je kan bijdragen aan een bijzondere organisatie die zich inzet voor een groep mensen dat op veel fronten uitgesloten is in onze samenleving. Je kan bijdrage aan een beter zichtbaarheid van en begrip voor deze mensen en hun verhalen.

Solliciteren?
Mail dan je CV en motivatie naar info@wereldhuis.org. Voor meer informatie kan je een mail sturen, dan nemen wij snel contact met je op! Daarna volgt een gesprek. Bij positieve match start een proefperiode van 1 maand.

Het Wereldhuis
Het Wereldhuis is een community centrum voor en door migranten zonder papieren. Al onze activiteiten zijn gericht op empowerment. We hebben een open huis, cursussen, creatieve workshops, ontmoetingsactiviteiten, sociaal-culturele activiteiten, diverse zelforganisaties en hulpverlening (maatschappelijk werk, advocaten, Dokters van de Wereld). Een groot deel van onze vrijwilligers is zelf zonder verblijfsvergunning, de meeste activiteiten worden door migranten zelf ontwikkeld. Zo hebben we een Worldhouse kitchen collectief, het Maison Monde mode-collectief, een Fusion Band, een discussie platform, een klus-collectief en vele andere projecten, opgezet en geleid door migranten zelf.

Bij het wereldhuis komen migranten met diverse achtergronden bij elkaar: uitgeprocedeerde vluchtelingen, arbeidsmigranten zonder papieren, mensen in een procedure, slachtoffers of van een mislukte gezinsmigratie. Ze komen uit wel 70 verschillende landen, uit West Afrika, Noord Afrika, Zuid Amerika en Azië – allen op zoek naar nieuwe perspectieven.

About wereldhuis

Het wereldhuis is a center for information, counseling, education and culture for refugees out of procedure / undocumented migrants