Amsterdammers massaal in actie voor vluchtelingen

We zien dagelijks de hartverscheurende beelden van vluchtelingen binnen en buiten Europa, op zoek naar veiligheid en rust voor hun familie en zichzelf. Veel mensen vragen zich dan ook af: “Hoe kan ik helpen?” Hartverwarmend zijn de verschillende acties voor vluchtelingen die deze week op gang komen. We noemen hier een paar landelijke en Amsterdamse initiatieven, zonder volledig te willen zijn. Via deze links kun je kijken wat jij nu concreet kan doen!


Word buddy voor migranten zonder papieren in het Wereldhuis

Naast deze noodhulp acties voor de korte termijn, wil de Diaconie ook mensen ondersteunen die hier al langer verblijven. Het Wereldhuis is al jaren een veilige plek voor vluchtelingen in de stad. Het Wereldhuis helpt mensen zonder verblijfsvergunning. We bieden advies, scholing en organiseren verschillende activiteiten, zoals filmavonden, debatten en maaltijden. De protestantse Diaconie mengt zich met het Wereldhuis al jaren in het debat over gastvrijheid voor mensen in nood. Het Wereldhuis is dringend op zoek naar vrijwilligers die vluchtelingen en migranten zonder papieren willen ondersteunen.
Mensen zonder verblijfsvergunning zitten in een stressvolle en onzekere situatie. Met een buddy hebben ze een luisterend oor en iemand die met ze mee kan gaan naar instanties of ze kan helpen met het vertalen van brieven.

Heb je interesse? Kom een keer langs of neem contact op met:
Het Wereldhuis, Nieuwe Herengracht 20
Hanneke van Bezooijen
06-10988523/
Of doneer aan het Wereldhuis en geef bij de specificatie ‘Wereldhuis’ aan, alvast dank!
www.wereldhuis.org

About wereldhuis

Het wereldhuis is a center for information, counseling, education and culture for refugees out of procedure / undocumented migrants