www.stemvoorkinderen.nl

 

 Lot van gewortelde kinderen in handen kiezer

In Nederland leven enkele honderden kinderen langdurig met een onzekere verblijfsstatus. Het zijn kinderen  uit oorlogslanden als Irak, Somalië of Afghanistan. Ze gaan hier naar school, al jarenlang. Ze spelen met hun Nederlandse vriendjes en spreken vaak alleen Nederlands. Het zijn dus met recht ‘gewortelde’ kinderen. De site http://www.stemvoorkinderen.nl  onderzoekt wat de grootste poltieke partijen voor deze kinderen willen betekenen.
De actievoerders zullen met een campagne bus dinsdag 4 september in Amsterdam zijn, voor theater Carré, 3 minuten lopen van het wereldhuis. Daar zal het RTL Debat plaatsvinden.
Voor de actie zijn de verkiezingsposters en campagneslogans van de tien grootste politieke partijen aangepast aan het thema gewortelde kinderen. Op de poster kun je je naam en eigen foto zetten. Die gepersonaliseerde posters worden via social media verspreid. Op die manier spreekt iedereen zich uit vóór of tégen een permanente regeling voor deze groep kinderen.

De PvdA, ChristenUnie, SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren schrijven in hun verkiezingsprogramma dat gewortelde kinderen een verblijfsvergunning moeten krijgen. Zij pleiten voor een wet waardoor kinderen nooit meer jarenlang in onzekerheid gehouden worden over hun toekomst.

About wereldhuis

Het wereldhuis is a center for information, counseling, education and culture for undocumented migrants